COMUNICATS, ACCIÓ SINDICAL 
Resum reunió de la comissió permanent de seguiment de segona activitat (COPSA) 26/06/2023  
 
En data 26 de juny del 2023 s’ha reunit la Comissió Permanent de Segona Activitat (COPSA). A continuació us fem un resum dels temes tractats avui:

SEGONA ACTIVITAT
S'ha demanat, tal i com vam demanar en anteriors reunions, i sota el compromís adquirit per la Presidenta, que se’ns faciliti la informació, no per Regions, si no per destins (USC, IA, Suport, ARRO, Trànsit, ...) i per categories, de les persones que estan en l’edat de la Segona Activitat no l’han demanat. Les dades ens ajudaran a entendre perquè hi ha 785 persones que no l’han demanat. Per part de la Tècnica, si que ens avança, que qui més peticions té de segona activitat, en relació al total dels seus efectius, és APEN, seguit de USC i Trànsit.
S'ha tornat a insistir en la necessitat de l’actualització del catàleg de la Segona Activitat, a tal efecte es sol·licita les conclusions del grup de treball del CME constituit per  més de 20 persones d’arreu del territori, per tal d’aclarir i modificar les funcions a fer en Segona Activitat i sen's comunica que l'estudi del grup ja ha finalitzat i que en la propera reunió ens faran arribar les conclusions.

SEIME, SME i SAP-FEPOL insisteixen per a quan la formació que han de rebre els comandaments per gestionar més bé el passi a la Segona Activitat. És cert que es van fer reunions amb les Regions, però no formació, que és el que es demanava.
L’inspector de la Tècnica ens diu que si es van fer reunions, però és cert que no va ser una formació com a tal. Que si convé faran més reunions/formació sobre la Segona Activitat als comandaments. La Presidenta ens informa que fins que no estigui desenvolupada la nova estructura del CME, no es podrà fer aquesta formació.
SEIME, SAP-FEPOL i SME van demanar a l’Administració,  valoressin la possibilitat que les persones que estan en Segona Activitat per causes mèdiques, tingués la possibilitat de poder participar en convocatòries de promoció i/o provisió.
La presidenta diu que per promoció no ho veuen, i que per provisió (després de parlar-ho avui) en alguna especialitat igual tindria cabuda, però que ho tenen que mirar. També comenta que les persones que promocionen que tenen una edat més avançada haurien d'adquirir un compromis per no demanar la segona activitat tot just haver promocionat..

TÈCNICS DE SUPORT NO POLICIAL(TSnP)
Hem continuat insistint en que les persones que es jubilen i deixen la plaça lliure de TSnP, que aquesta la pugui ocupar un altre TSnP, que es faci un mini concurs entre les persones que ocupen places d’aquestes característiques, si no, no es podran moure mai.
La Presidenta ens diu que no és possible, i que les persones que es jubilen, la seva plaça s’extingeix i que no és possible. Que si volen atansar-se al seu domicili tenen la possibilitat, ara, surant un any, de demanar la Segona Activitat.
En relació al canvi de destinació, ja es va demanar, i així ho va fer l’administració, la creació d’un protocol per poder canviar de destinació per causes mèdiques raonades i fonamentades. Del no rotund quan vam començar a demanar-ho, a que en l’actualitat 8/9 persones ja ho han pogut demanar i se’ls ha autoritzat. De vegades cal escoltar i aplicar les peticions de la part social. Són per avançar en drets i conciliació.
Actualment encara hi ha persones que estan esperant la seva plaça i que encara l’INSS no li ha fet resolució. Per part de l’administració ens diu que aquestes persones, si la data de resolució es posterior a publicació del Decret de Segona Activitat al febrer d’enguany, la plaça assignada serà de Segona Activitat.

Consell executiu del SEIME
26/06/2023                   
DATA:27 de Juny de 2023
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies