COMUNICATS, ACCIÓ SINDICAL 
El nostre suport a les companyes i la condemna absoluta sobre els fets denunciats , publicats en el dia d'avui 
 
El nostre suport i respecte per les tres companyes que han denunciat i han fet públic la situació tan greu que estan patint com víctimes de delictes contra la llibertat sexual.

En especial cal reconèixer el coratge i la valentia que han demostrat a l'hora de fer públic les situacions que han patit de presumptes abusos sexuals per part del Dtor. del servei de Vigilància de la Salut del Departament d'Interior.

A banda de denunciar formalment els fets, les nostres companyes han decidit d'enfrontar-se i fer públic la situació que van patir  per si hagués alguna víctima més com elles pendent de denunciar i sofrint aquesta situació en silenci.

Des de la SGRH ens comuniquen que en breu es farà un monogràfic del comitè de seguretat i salut del CME amb la intenció de revisar i modificar el protocol per a la prevenció de situacions d'assetjament sexual, per raó de sexe, de l'orientació sexual i/o identitat sexual.

Esperem que els nostres delegats de prevenció rebin la informació sobre els fets denunciats, en especial de quan i com es va tenir coneixement d'aquests fets, quines mesures s'havien pres des de aleshores, com s'ha fet el seguiment i suport a les víctimes.

Per a nosaltres és de vital importància poder fer una valoració, que ens ajudi a prevenir i poder tallar en el minut zero els fets denunciats i que han estat fets públics avui en els mitjans de comunicació.

Volem remarcar i agrair la professionalitat amb la qual han actuat les unitats d'investigació que han portat el cas de les nostres companyes i, mitjançant el telèfon directe contra l'assetjament sexual 673.905.372, des del SEIME-FEPOL igual que els companys del SAP-FEPOL ens posem a disposició de totes aquelles dones que (de la mateixa manera que ho han viscut les víctimes que fins avui han aparegut) poden estar vivint encara en silenci, uns fets que mai s'haurien d'haver perpetrat, però que una vegada produïts, cal aconseguir que el seu únic responsable pagui penalment per tots i cadascun d'ells.

Us recordem que també disposeu de la bústia assetjament.pgme@gencat.cat on es pot posar en coneixement  possibles conductes d'assetjament, resoldre dubtes o fer consultes al respecte.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:60/2022 
DATA:23 de Maig de 2022
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies