COMUNICATS 
Reclamació per compra de vehicle 
 
L’any 2013 la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) va determinar que fins a 34 marques de vehicles de motor havien constituït un càrtel per intercanviar informació confidencial. La CNMC va imposar una sèrie de multes, ja que els acusava d’intercanvi d'informació confidencial amb la finalitat de controlar el mercat.
Aquest fet va en contra del principi de la lliure competència, ja que es va utilitzar informació privilegiada per determinar preus sobre els vehicles. La Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Suprem ha ratificat les esmentades multes interposades per la CNMC.
Les marques de vehicles suposen el 90% del mercat d’aquest sector:
Alfa Romeo, Audi, BMW, Chevrolet, Chrysler, Citroën, Dodge, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Jeep, Kia, Lancia, Lexus, Mazda, Mercedes Benz, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Seat, Skoda, Volkswagen, Toyota, Volvo.
La quantitat a reclamar varia en funció del vehicle i el model. La indemnització es calcularà d'acord amb el sobre cost que hagis sofert, però des dels Serveis Jurídics creiem que pot ser d’un 10% o 15% del preu del vehicle.
S’ha de tenir present que el termini de prescripció de l’acció és d’un any, tal com ho preveu l’article 1.968 del Codi Civil, i va començar a comptar des de la Sentència del Tribunal Suprem.
I per últim, la documentació mínima per iniciar una reclamació serà necessari:
• Factura d'adquisició del vehicle (si es va comprar) o pòlissa subscrita amb l’entitat financera en cas de lísing o contracte de rènting.
• Fitxa tècnica del vehicle.
• Permís de circulació del vehicle.
La FEPOL ha tancat un acord amb un advocat especialista en aquest tema, que us farà un preu especial d’afiliat o afiliada en la vostra reclamació.
Per més informació pots trucar al telèfon: 638 826 246

10 de desembre de 2021   
DATA:13 de Desembre de 2021
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies