COMUNICATS, JUBILACIÓ ANTICIPADA 
Reclamem al Congrés dels Diputats, al Ministeri de Seguretat Social millores en matèria de jubilació anticipada i el reconeixement de professió de risc per al nostre col·lectiu. 
 
El passat 6 d'octubre, membres de la FEPOL i membres de la Confederació de Seguretat Local i Autonòmica (CSLA) amb representació de Policies Locals i de Policies Autonòmiques a tot l'Estat Espanyol es varen reunir amb els Grups Parlamentaris de PSOE, PP i de Junts per Catalunya. I ahir, 3 de novembre, la FEPOL va reunir-se amb els màxims responsables sobre Seguretat Social de l'Estat, com a conseqüència de les reunions mantingudes, a banda de les esmenes presentades a la Llei de Pressupostos del Govern de l'Estat.

Aquestes reunions han servit per posar sobre la taula i reclamar les modificacions normatives a la Llei de Seguretat Social corresponents i necessàries per a aconseguir els següents punts:

Primer. El reconeixement dels anys treballats a altres cossos policials en el còmput total del càlcul dels anys per l'avançament de l'edat de jubilació com a membre del CME.

Segon. Que siguin reconeguts els anys de sobrecotització i que siguin computats a tots els efectes com a anys efectivament cotitzats.

Per això, hem traslladat la incoherència que suposa el fet que no computi l'antiguitat en altres cossos policials. En el cas específic de les policies locals, també se'ls aplica una cotització addicional que, en cas de ser inferior als 15 anys, s'acaba perdent si la persona passa a ser membre del cos de mossos d'esquadra.

Tercer. La necessitat que la professió que desenvolupen els companys i companyes del cos de mossos d'esquadra i els de les policies locals sigui considerada com a professió de risc.

I és que encara que sembli mentida i, a diferència de les condicions que tenen els cossos de seguretat de l'Estat, la nostra professió ,ara per ara, no està reconeguda com a professió de risc. Aquests diferència, provoca que les persones del nostre col·lectiu no tinguin els mateixos beneficis en cas de patir malalties que derivin en situació d'incapacitat.

Esperem que la feina feta per FEPOL a Madrid doni els resultats esperats i puguem eliminar els greuges comparatius generats entre persones que formen part d'un mateix col·lectiu professional.          
 
NÚMERO DE COMUNICAT:109/2022 
DATA:4 de Novembre de 2022
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies