COMUNICATS, ACCIÓ SINDICAL 
Comisió delegada d'infraestructures del CME del dia 11/3/2021 


Refredadores: Davant de la gran quantitat d'escrits i denúncies a inspecció de treball fetes pels delegats del SEIME-FEPOL. S'ha iniciat el procés de licitació per substituir els aparell de calefacció i aire condicionat de Nou Barris, les Corts, Hospitalet, Manresa, Granollers, Arenys de Mar, Badalona, etc.

S'ha iniciat els estudis per refer les refredadores de Vic, Igualada, Caldes de Montbui, Girona (Vista Alegre), La Bisbal d'Empordà i Pont de Suert. Aquestes funcionen de forma deficient amb prou feines al 50%. En alguns casos calen permisos d'obra per fer les reparacions o substitucions oportunes.

També s'està preparant la licitació del software i UPN per poder fer el control dels sistemes de refrigeració de forma remota i centralitzada.

S'ha fet el canvi de gas-oil a gas natural a les ABP de Berga i s'està fent l'estudi per fer el mateix a les ABP's que resten amb gas-oil del Pirineu i Girona.

Enllumenat exterior: S'ha preparat un RAM per substitució de l'enllumenat exterior de les comissaries per leds. Sant Vicenç dels Horts, Salou, Girona, etc.. També està a licitació la substitució de l'enllumenat exterior de RP de Ponent, Pirineu, Central i Girona.

Ampliació de vestidors: S'estan demanant el permís per fer les ampliacions dels vestidors de Sant Celoni, Mataró, Salou i Esplugues. Aquestes ampliacions es fan a partir de les denúncies fetes pel SEIME-FEPOL.

Requeriments fets per Inspecció de Treball: S'han respost els d'Arenys de Mar, Esplugues del Llobregat, Sitges, Salou, Sant Vicenç dels Horts, etc. pràcticament la totalitat fetes per SEIME-FEPOL.

Obres en curs i finalitzades: Millores a Pineda, Sant Feliu de Guíxols, Vilanova, marquesina i entrada de les Corts, millores en els accessos a coberts de diverses dependències, etc. S'està estudiant la col·locació de pilones i la seva separació en els parterres de davant de les comissaries.

Control d'accés a les comissaries: S'estan les millores d'accés a l'interior de les comissaries a través de sistemes de control amb targeta, empremta digital o codi. Es vol tenir finalitzat el 2021.

Autoconsum energètic: S’estan preparant els sistemes de plantes fotovoltaiques per autoconsum a través d'inversors a RPMS, Tarragona i Terres de l'Ebre.

Torredembarra: s'està fent la licitació de l'empresa constructora i la direcció facultativa de les obres. També, la licitació per fer els projectes de Mollerussa i edifici E de Base. Reparacions ABP Vic com a resultat de les destrosses del dia 17 de febrer del 2021; Es col·locarà vidres resistents als cops del tipus laminat B5A, no es poden col·locar vidres antibales, ja que l'actual estructura de suport dels vidres no és suficientment resistent. (resistència del vidre 10 cops amb una bola metàl·lica de 10 kg).

Creació del Servei de Seguretat Corporativa (SERSECO): nou organisme depenent de la prefectura, actualment amb tres tècnics, amb la intenció de coordinar i fer un balanç de situació de l'estat de seguretat de les dependències policials i proposar mesures correctores. La seva funció és analitzar accessos, seguretat exterior, interior, etc.

Valorem positivament la creació d'aquest òrgan i demanem més mitjans tècnics per fer front a la urgència de seguretat en les dependències policials, a més, de dotació econòmica.

També demanem la creació d'un Pla Director així com la participació del sector social en la redacció d'aquests Pla per millores en seguretat dels edificis.Preguntes :

Mòduls de Mollerussa: S'està valorant la seva col·locació.

Sortida de fums del laboratori de PC de la Seu d'Urgell: Es comenta el despropòsit de col·locar un tub de sortida de fums en una façana a menys de 3 metres de les finestres. Se'ns diu que està en estudi la possibilitat d'anul·lar aquest laboratori i deixar-lo sense ús.
Cerdanyola: S'està fent l'estudi per l'ampliació dels vestidors. També han demanat una reunió amb l'ajuntament per estudiar la seguretat posterior de l'edifici.

ART-Girona: Es comenta novament l'absolut desastre i sobre ocupació d'aquestes instal·lacions, fa més de 4 anys que es van fer les denúncies a inspecció de treball, avui dia no s'ha resolt res. Es vam fer propostes de millora aprofitant els espais existents. Actualment s'incompleix amb aspectes relacionats amb l'evacuació d'incendis de l'edifici, sobre ocupació de vestidors, menjador, despatxos sense ventilació, manca de seguretat perimetral, humitats en planta soterrani, etc. Ens comuniquen que hi ha el plantejament de portar despatxos a l'edifici del costat on es troba ARRO i TEDAX.
    
NÚMERO DE COMUNICAT:14/2021 
DATA:18 de Març de 2021
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies