Reunió Regió Policial de Girona 20/03/2024 
 
Us fem un resum dels punts tractats a la reunió regional d'avui entre els Caps de la Regió, els serveis d'administració i sindicats:

GNP a la Regió policial (Investigació)

Investigació AIC Girona: Ens comuniquen que de moment no estan decidits els criteris a aplicar i que no depenen de la regió policial, vindran marcats directament de la CGIC.

Investigació bàsica: La regió de Girona disposa 1 binomi presencial, que restarà ordinàriament a la seva ABP, fins que siguin requerits o bé de forma excepcional puguin ser mobilitzar per dispositius d'àmbit regional.
A part restaran en GNP dos binomis més, mantindran el sistema i si de cara a l'estiu hi ha un increment d'activacions, es modificarà el sistema.
Restarà un comandament de l'escala intermèdia en GNP a la regió de nits, festius i en cap de setmana.
Control de les activacions, pendent com queda recollit a la instrucció (en el moment de l'activació telefònica o des de l'arribada a la comissaria).

Trànsit

Sector Olot, tot i la incorporació d'agents de l'última convocatòria de l'especialitat, continua el dèficit i no es pot mantenir la cobertura en el torn de nit de l'escamot 4, per resoldre la problemàtica donen cobertura amb el sector de Vic i de Figueres.

Regulació personal sense comissió o adscripció provisional a les UI.

Ens comuniquen que continuen treballant per corregir aquesta situació i blanqueja tots els efectius. És necessari tenir les persones adscrites correctament administrativament per fer les imputacions corresponents (GNP i activacions).

Recollida i magatzem de drogues.

En espera que en poc sigui obert per a tothom el dipòsit central a Barcelona, des dela regió, ja han elevat proposta per disposar d'uns 63 serveis de jardineria (recollida de plantes), en espera que sigui acceptada.
Magatzem en comissaries, es fan els possibles per buidar les comissaries més afectades ( Santa Coloma de Farners), però l'elevat volum d'entrades i operatius que es fan a la regió fan que la problemàtica es repeteixi.

Operatius d'entrades per plantacions.

La situació actual fa evident que hi ha un increment de la perillositat, ja que hi ha un increment per la localització d'armes de foc i per les mesures de seguretat que prenen en les plantacions.
Per aquests motius, les entrades i registres s'han de realitzar per efectius ARRO, comuniquen que han donat instruccions per evitar actuacions tant per efectius no especialitzats i també es vol que les Policies Locals evitin actuacions sense efectius especialitzats.
A banda la regió planificarà formació per mesures d'autoprotecció als caps de torns i efectius d'usc, aquesta formació la farà ARRO.


ARRO.

Es traslladen les queixes per la manca de furgonetes operatives, ja que tenen un elevat nombre de furgonetes en reparació (fet comú en altres ARRO).
Es reclama l'increment d'equips de protecció per millora la seguretat en les entrades.
Ens comuniquen que estan en espera de rebre equips EPI unipersonals pels efectius d'ARRO.

Es reforça el quadra de comandaments de l'ARRO Girona, amb oferiments provisional de la categoria de sergent/a, en aquest moment ja està en marxa oferiment amb una plaça i està previst a posterior oferir una segona plaça de sergent/a.
Esperem que aquestes dues situacions (millora material autoprotecció i Comandaments ARRO) que des de fa anys hem reclamat des del SEIME, siguin ben aviat una realitat.

Parc Mòbil.

Ens confirmen que ja han estat repartits els nous vehicles 4X4 a les ABP de la regió ( 6 ABP i 1 URMA).

SALA regional

D'entrada ens recorden que la futura Sala de Girona depèn de la prefectura (SCC), ara ja ha sortit oferiment per les comissions de la categoria de l'escala bàsica.
Resta pendent fer oferiments de la categoria de sergent/a per a caps de Sala i la figura del cap de la Sala que es preveu sigui de la categoria de sotsinspector/a.

CD de la Junquera

Previsió de funcionament operatiu pròxim mes de juny, en maig quan sigui lliurada es realitzarà custòdia de les dependències.
S'han de dur a terme els corresponents oferiments per cobrir les figures de cap de torn (Caporals), cap d'OAC (Caporal/a) i sotscap CD (Sergent/a).
Des del SEIME, en reclamat en reiterades ocasions que l'obertura de noves instalacions, vingui de la mà del reconeixement correcte dels llocs de treball a la RLT.

Oficina de Portbou

Després de constatar amb números que no és viable mantenir obert l'oficina i disposar d'efectius assignats pel baix nombre de denúncies penals en els últims mesos, han decidit de finalitzar aquest servei.
En tot cas es reforçarà l'increment del patrullatge.

CD Banyoles

Per solucionar la manca de vestidors ara per ara es col·locarà un mòdul exterior com espai ofis, i es recuperarà la zona d'ofis i el despatx del cap d'OAC com a vestidors.
Per resoldre el problema, calen millores en la dimensió de l'edifici, aquesta solució necessita temps i posa d'acord totes les parts implicades.

Aquests són els punts més rellevants que han estat tractats, per a qualsevol aclariment o consulta restem a la vostra disposició.

          
NÚMERO DE COMUNICAT:19/2024 
DATA:20 de Març de 2024
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies