COMUNICATS, ACCIÓ SINDICAL 
Reunió pel passi al Grup B de l'escala intermèdia 
 
Dimarts passat, el Consell Executiu del Seime ens vàrem reunir amb el Director General de la Policia, la Sotsdirectora de Recursos Humans i la Secretaria General del Departament d'Interior per tal d'avançar en la consolidació al Grup B de l'escala intermèdia.

En la reunió se'ns va informar que hi ha tres "calaixos" a tractar amb relació al canvi al nivell B:
Calaix de funció pública:
Pel que respecta a funció pública, ens comenten que s'ha contractat, de forma expressa, personal d'administració per dur a terme el passi al Grup B. No tenen una previsió acurada de quan poden durar els tràmits, ja que hi intervenen diversos factors. 

Calaix de formació per equiparació als estudis de tècnic superior:
Ens comenten que, per tal d'homologar els estudis a un tècnic superior, el  nivell d'hores lectives i de pràctiques haurien de ser llarguíssimes, pel fet que ens aniríem a un curs de sergent que podria estar al voltant de les 600 hores. Per tant, s'ha de mirar la possibilitat de poder homologar les hores de pràctiques i lectives d'altres cursos fets a l'Ispc o estudiar la viabilitat d'altres vies. 
Ens informen que les gestions amb el Ministerio de Educación sobre l'homologació als estudis de tècnic superior han estat infructuoses, doncs no han rebut resposta sobre les peticions que s'han fet al respecte. Per tant, valoren fer un títol propi amb el Departament d'educació que serviria per tenir l'homologació esmentada a Catalunya.

Calaix de desenvolupament: 
En aquest calaix s'ha de fer un estudi per saber com homologar, a tots aquells que no tenen la titulació requerida, el títol de tècnic superior a través de convalidacions de competències on es valorarien els anys d'experiència, un possible examen o avaluació de competències.

D'altra banda, des del Seime hem comentat si fóra possible una via "b" per tal de poder augmentar les hores extres o triennis en un termini més breu de temps. Ens han respost que això dependria d'una negociació col·lectiva, per la qual cosa, quedaria encaixat a futuribles acords entre la part social i la part institucional del Cos de Mossos d'Esquadra.

Per a més informació, no dubteu a contactar amb els vostres delegats de referència o mitjançant el formulari "Et truquem" de la nostra web.
                             
 
DATA:3 de Maig de 2023
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies