ACCIÓ SINDICAL 
Mesa de Negociació entre el Departament d'Interior i les organitzacions sindicals representatives 
 
Com a sindicat representatiu i majoritari de l'escala intermèdia (SEIME), apostem per  un acord que millori sou i jornada laboral, igual que està passant ho ha passat amb els cossos especials del departament, altres col·lectius com ensenyament, com educació o com passa amb els acords de millora que moltes policies locals i ajuntaments a Catalunya i a la resta de l'Estat han tancat els darrers anys.

Ahir es va establir el mètode per dur a terme les reunions de negociació.

Es duran a terme tres reunions prèvies per treballar i establir el marc de les negociacions que doni com a resultat un document per presentar a la Comissió de garanties del departament d'economia i finances.

Durant la primera reunió les organitzacions sindicals van exposar les seves propostes.

Primer. Des del SEIME, vàrem comunicar que compartim la necessitat de millorar les prestacions econòmiques, i la disminució de la jornada anual de 1680 hores com està passant en altres col·lectius policials, i la millora de la compensació per treball en dies festius.

Segon. Vam reclamar la necessitat de resoldre temes ja acordats que ens afecten directament als membres de l'escala intermèdia, com:
Passi de grup del C al B.
Regulació i compensació de les guàrdies de Comandament.
Regulació i oferiment de llocs de treball proveïts per concurs específic.
Identificar i revisar altres llocs de treball de l'escala intermèdia.

Tercer. Altres propostes que són importants per a nosaltres:
També volem que estigui present la diferència actual entre els nivells retributius de l'escala intermèdia i de l'escala executiva en el que hi ha actualment una diferència important.
Com la diferència que hi ha entre el nivell més baix de l'escala intermèdia 18.1 que correspon als caps de torn amb el nivell més alt de l'escala bàsica 16.4.
Volem dignificar i el reconeixement de la figura del cap de torn Sergent/a i Sotsinspector/a (18.1 i C.20).
Compensació de la disponibilitat.
Hores acumulades. Compensació als familiars de les hores acumulades per mort o malaltia greu que derivi en una declaració d'incapacitat absoluta o gran invalidesa.

Des del SEIME creiem en la necessitat d'igualar la modernització del cos que està impulsant el Govern de la Generalitat amb la millora i equiparació de les prestacions econòmiques i laborals dels membres del CME amb els altres col·lectius que intervenen en la seguretat pública.


Consell executiu SEIME.

 
 
NÚMERO DE COMUNICAT:13/2023 
DATA:23 de Febrer de 2023
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies