COMUNICATS, ACCIÓ SINDICAL 
Resum de la subcomissió de materials del dia 28 de setembre del 2023 
 
Vestuari:

Armilles i fundes antibales

A partir de 2024 està previst l'inici de la substitució de les primeres armilles antibales.
Amb la propera promoció que sortirà l'any 2024 , haurien d'incorporar un nou disseny de funda amb sistemes "mole" i millores respecte a les actuals, a més, de millores en el paquet balístic.
Per tant, a curt termini no hi ha previst donar una segona funda d'armilla en espera de la substitució que es produirà. Cal recordar que des del SEIME-FEPOL vàrem reclamar en data de juliol del 2022 aquesta segona funda.

Vestuari ARRO, BRIMO i ACSO;

Des del SEIME hem reclamat per escrit un estudi sobre les noves peces de vestuari per ARRO, BRIMO i ACSO, en l'escrit vàrem incloure dades com temperatures corporals per posar de manifest la necessitat de millorar i estudiar noves peces de vestuari per aquestes unitats.
Inicialment, se'ns va informar que un cop finalitzada l'entrega del vestuari nou d'USC s'iniciarien els estudis. Cal dir que adia d'avui no s'ha fet pràcticament res. Vam insistir, a causa del canvi climàtic, cal treballar de forma urgent aquest tema.
Ens comuniquen que ja han estat licitades les jaquetes per ARRO i BRIMO.

Peces de roba per Pirineu i altres unitats;
Ens comuniquen que han licitat polaines, guants i sota-casc, aquest últim per un 50% de la plantilla per unitats del Pirineu.
Jaqueta de plomes, es reserva per Unitats de muntanya, i de forma parcial per a Unitat Canina, Subaquàtica i Hèlix. Unitat de Drons no es dotarà amb la jaqueta de plomes.
Manifestem que les granotes entregades a Mitjans Aeris no s'ajusten a les talles estendards, Se'ns diu que estudiaran el tema.


Escuts de braç;

Està convocada pel pròxim 5 d'octubre reunió del tribunal avaluador, de les propostes presentades per les diferents unitats del cos el tribunal les revisarà i un cop revisades les finalistes seran votades per cada unitat i es regularà per decret.

Calçat;

Ens comuniquen que estan fent les proves de les botes per Ordre Públic.

Funda de camal (pernera) per adaptacions mèdiques;
Ara per ara ens diuen que hi ha un estoc suficient per fer front a les adaptacions.


Parc Mòbil

Vehicles trànsit i 4x4 USC;

La previsió actual és fer renovació de forma gradual dels vehicles de trànsit (176) i 4X4 d'USC a mesura que es rebin i abans de finalitzar l'any 2023.
Els vehicles de paisà s'entregaran durant l'any 2023 i 2024.

De cara al 2024, s'entregaran 529 més ( Trànsit, ARRO, BRIMO, APEN , Etc., ), També 40 motocicletes. Vista la problemàtica que suposen els vehicles de rènting, s'ha decidit que el 40% de la flota sigui de propietat.

Camions APEN i autocar;

Vehicles grans (autocar), se'ns diu que no tenen prevista cap inversió a curt termini.

Vehicles en general;

Previsió de cara als nous vehicles (2026), volen que portin sistema de gravació d'imatges i que els caps de torn puguin visualitzar a través de les seves pantalles els patrulles que estan treballant en aquell moment.
També ens informen que el manteniment no es faci a base del quilometratge sinó que serà sobre hores de funcionament. Igualment, s'adquiriran 8 vehicles amb càmeres de lectura de matrícules i gravacions.


Altres

Avituallament;

Ens comuniquen que s'està estudiant el sistema que utilitza bombers per fer l'avituallament en casos d'operatius on cal perllongar, com poden ser els incendis forestals, esdeveniment esportius, o d'altres que puguin generar necessitar alimentació i hidratació. En aquest cas, bombers, disposa d'un paquet amb diferents productes d'alimentació que es poden fer servir en qualsevol moment.

Cascs;

Arribaran cascos de la marca Schuberth a finals d'any per trànsit i USC, ja estan licitats.

Equips DEA;

Incorporació dels DEA als cotxes patrulla, se'ns diu que cal fer una formació i que aquesta s'ha de renovar cada 3 anys, aquest fet dificulta la implantació, ja que l'ISPC actualment no té capacitat per fer-les.

Armariets;

Ens comuniquen que han adquirit 1900 dobles, manifestem que cal tenir en compte l'ampliació del cos i que cal posar al dia els vestidors.

Material especialitat;

Subaquàtica i marítima. Sobre el material que cal per a aquestes unitats hi ha problemes de subministradors, ja que no compleixen amb els requisits que estableix la normativa europea CEE, per a EPI's de submarinisme.


Consell executiu del SEIME
 
DATA:3 de Octubre de 2023
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies