COMUNICATS, ACCIÓ SINDICAL 
Resum de la subcomissió de materials i equipaments 14/02/2022 
 
Temes relacionat amb vehicles:

Incendi del Vehicle durant el trasllat de detinguts: en referència a l’incendi del vehicles del passat més de desembre del 2021. Se’ns informa que s’ha fet investigació per part de la UI i per part de l’empresa subministradora dels vehicles. El foc es va originar en la bateria de suport que porten els vehicles sobre una safata metàl·lica situada al maleter, sobre aquesta bateria hi ha un conjunt de cables que es van col·locar trenats en lloc de pentinats, que al mateix temps estan subjectats a una barra metàl·lica de seguretat col·locada en la part posterior dels seients dels detinguts. Això va fer que toquessin amb la part superior de la bateria, generant una reacció química, produint hidrogen. L’ hidrogen és altament inflamable, degut a aquest fet, amb una mínima guspira i l’ hidrogen que es trobava acumulat al maleter, es va produir l’ incendi amb molta rapidesa. Com a conseqüència d’aquest fet s’han revisat ja 60 vehicles i s’ha de fer la revisió de tots els que es van entregar al 2021.

També se’ns diu que aquest vehicles nous presenten tot un seguit de problemes amb les botoneres. Això fa que el sistema electrònic entri en contradicció fent que el motoret que obra i tanca les portes de la mampara es cremin. S’està aprofitant per fer revisions i resoldre els dos problemes. 

Sobre les dimensions dels vehicles per alguns agents que tenen problemes degut a la seva alçada se’ns comenta que cal fer una comprovació de com aquest agents es col·loquen en el seient.  

Vehicles per Científica i canina: Aquest anys es farà l’entrega d’uns 470 vehicles nous i de cara al 2023 uns 370 més. Es pretén agafar alguns d’aquest vehicles i adaptar-los per científica i canina. 

Millores en la col·locació de equips en les furgonetes d’ARRO i BRIMO: S’ha estat estudiant com col·locar el material de les unitats d’ordre públic a les furgonetes. S’ha demanat a les diferents unitats com i a on col·locar-lo, sempre prioritzant els criteris de seguretat i salut, es a dir evitar que el material pugui generar danys a les persones en cas d’accident o aturades brusques. També se’ns informa que es té previst fer l’entrada de noves furgonetes de cara al 1º trimestre del 2023 i que s’està estudiant una nova marca i model.

Vehicles 4x4: Dels nous vehicles que s’adquiriren al 2022 uns 70 seran 4x4 o vehicles tot terreny. Es vol aportar com a mínim un per destí.

Seients dels vehicles d’APEN: Segons ens informen resten pocs vehicles amb el tercer seient de costat on va situat l’agent de custòdia. Aquest vehicles complien amb la normativa vigent en el moment que es va fer. Actualment hi ha un canvi de normativa que farà que els vehicles estringuin regits per l’ORDRE INT/2573/2015. Respecte als vehicles de trasllats unipersonals, s’està tractant amb empreses per veure la seva viabilitat econòmica, ja que la normativa citada anteriorment, demana tot un seguit de requisits, com per exemple que els detinguts han de tenir dues vies de sortida en cas d’accident del vehicle.   
 

Temes relacionats amb vestuari:

Pantalons elàstics de trànsit: s’entreguen dos unitat elàstiques i dos de normals. A dia d’avui s’ha fet la licitació per adquirir-los.

Nou vestuari d’USC: S’han finalitzat les proves del vestuari i està en procés de licitació i adjudicació. Es preveu el canvi de vestuari cap al mes de setembre i es faria amb tots els efectius de cop.  La roba s’entregarà per tongades, però NO es podrà utilitzar fins que s’autoritzin. Respecta a la roba vella es tornarà.

Problemes Armilles: s’han comprat 400 armilles noves per la nova promoció i 200 per reposicions. S’ha detectat que 15 persones treballadores tenen problemes amb les talles i se’ls ha demanat fer una medició per tal de fer-les a mida per ells.

Sobre la funda d’armilles per les unitats d’investigació: se’ns diu clarament que no està prevista la compra per aquests efectius. Que ja disposen de la jaqueta de paisà.

Gorro tèrmic: s’està provant per alta muntanya, es tracta d’una peça que es col·loca sota la gorra.

Funda arma agents: A les ultimes promocions s’ha fet entrega d’una funda d’arma incorrecta. S’està fent la seva substitució.

Altres temes:

Gas pebre: SAP-SEIME demanem que de la mateixa forma que altres policies d’àmbit Europeu utilitzen gas pebre, demanem que es doti a totes les unitats d’aquesta eina. Se’ns diu que les unitat d’ARRO i BRIMO ja porten a les sefes furgonetes. Que de moment no es té previst ja que això depèn de resolucions que dictamini el Parlament. A més a més, cal valorar els riscos de fer-lo servir...ex. la utilització de gas pebre (porta components inflamables) amb la Taser.

Cascs per Trànsit i USC: S’ha fet la compra i està prevista la seva distribució a partir del mes de juny.

Compres per adaptacions: Per part de SAP-SEIME es demana com es gestionen les compres per adaptacions de sabates, cadires, etc... Se’ns diu que s’han fet diverses reunions amb el SVSL per tal de concretar les compres i poder fer-les de forma general. O bé, que el SVSL concreti quin tipus i model s’ha de comprar , ja que actualment la sol·licitud és molt genèrica.


Consell executiu del SEIME                                                            
Catalunya, 14 de febrer de 2022
 
NÚMERO DE COMUNICAT:18/2022 
DATA:13 de Febrer de 2022
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies