COMUNICATS, ACCIÓ SINDICAL 
Reunió Junta de Seguretat de Catalunya 
 
Avui ha tingut lloc la Junta de Seguretat de Catalunya, presidida pel m. hble. President de Catalunya Pere Aragonès. A la reunió hi han assistit el conseller del departament d'Interior, Joan Ignasi Elena, el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i els màxims representants dels departaments dels dos governs.
Us informen dels punts tractats i aprovats en la reunió de la Junta de seguretat de Catalunya celebrada avui:
S'ha aprovat un nou sostre de la plantilla dels Mossos d'Esquadra en 22.006 efectius policials com a principal mesura, això suposo un increment del 20% de la plantilla i un augment de 3.739 efectius nous durant els anys vinents.
● Més traspàs d'informació en la lluita contra la violència masclista: s'acorda que el serveis tecnològics del ministeri i el departament d'Interior treballin coordinadament amb l'objectiu de garantir el traspàs correcte d'informació entre els respectius sistemes contra la violència de gènere. S'estableix la interconnexió de la base de dades de la PG-ME amb el sistema VioGén i constituir un grup de treball per revisar i canalitzar les tasques d'aquesta comissió.
● S'amplien les competències en la vigilància transfronterera: s'habilita els Mossos d'Esquadra per fer vigilàncies transfrontereres. L'acord es basa a considerar la PGME com agents d'un estat membre d'acord amb l'article 40.4 del conveni de Schengen.  D'aquesta manera, s'homologa els Mossos d'Esquadra com a qualsevol policia europea.
● Els Mossos d'Esquadra podran accedir a bases de dades estatals i internacionals: amb l'objectiu de continuar avançant en la interconnexió de dades, la Junta de Seguretat acorda també la constitució d'un Grup de treball perquè els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional i la Guàrdia Civil tinguin accés, recíprocament, a les bases de dades d'interoperabilitat d'àmbit estatal i internacional i a la informació d'aquestes.
● Lluita contra les noves formes de criminalitat: els Mossos d'Esquadra participaran en el Pla estratègic contra la cibercriminalitat. La implementació de les accions previstes en aquest pla es realitzarà d'acord amb les competències dels Mossos en la lluita contra aquestes noves formes de criminalitat.
● Interconnexió de les bases de dades d'hospedatge i lloguer de vehicles: constitució d'un grup de treball sobre les bases de dades de registre de documentació i informació de les persones físiques o jurídiques que exerceixin activitats d'hospedatge i lloguer de vehicles a motor.
● Més col·laboració entre la PG-ME i les FCSE a través del CAT112: amb l'objectiu de millorar i garantir la seguretat pública, s'accentua l'intercanvi d'informació a través del CAT112 sobre l'activitat policial rellevant que les policies que actuen a Catalunya, en el marc de les seves competències, així com prestar cooperació i assistència. 
● Participació en els Plans estratègics de l'estat en matèria de prevenció, protecció i promoció de la seguretat pública: per últim, s'ha acordat la participació en els Plans Estratègics impulsats per la Secretaria d'Estat de seguretat en matèria de prevenció, protecció i promoció de la seguretat pública. Mossos col·laborarà en la redacció de tots els plans estratègics aprovats per la Secretaria d'Estat.
Des del SEIME valorem positivament l'entesa entre els dos governs pels temes que ens afecten directament i restem a l'espera perquè d'aquí a poc temps aquesta entesa s'asserveixi per tancar un dels compromisos pendent com el de la regulació de la jubilació anticipada per a membres del cos de mossos d'esquadra. 
COMISSIÓ EXECUTIVA
Sindicat de Comandaments de l’Escala Intermèdia SEIME.
05/11/2021
 
NÚMERO DE COMUNICAT:44 
DATA:5 de Novembre de 2021
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies