COMUNICATS, ACCIÓ SINDICAL 
Consell de la Policia 03/09/21 
 
Ahir divendres va tenir lloc la segona sessió del Consell de la Policia iniciat el passat 30 de juliol. Com a conseqüència dels nombrosos punts a tractar es realitzarà una tercera sessió el pròxim 13 de setembre.

Us fem un resum dels punts tractats:

Informació sobre aspectes relatius a jornada, horaris i permisos dels funcionaris del CME:
 La subdirectora general de recursos humans ha fet un resum de les qüestions presentades pels diferents sindicats i ens ha emplaçat a tractar tots els temes relatius a horaris, decret 146/1996, horari especial específic , hores acumulades dins del grup de treball d'horaris. La previsió d'aquest grup està fitxada a principis del mes de desembre de 2021 un cop es finalitzin els treballs de la comissió paritària de Pla de carrera professional de les USC.

Regulació de Guàrdies de Comandament:
El Comissari Ferret ens ha fet una breu exposició de les línies en què es basarà aquest nou sistema, que ja està funcionant fa temps a la RPMB. Reduir el nombre de persones en situació de guàrdia de comandament, concretar un sistema compensatori per a les guàrdies i creació de la figura del comandament operatiu de 24 hores. També comunica des de la prefectura estan elaborant el document i un cop estigui tancat l'elevaran a la direcció política del departament d'Interior.
Des del SEIME els hem comunicat les inquietuds i expectatives que molts companys de Barcelona i altres regions ens han fet arribar per la creació de la nova figura del Cap de torn operatiu.
Hem demanat la necessitat de disposar d'aquest informe, de la comunicació que cal fer al col·lectiu, quines seran les funcions i responsabilitats, la necessitat d'adequació del nivell retributiu de la figura del cap de torn operatiu d'igual forma que es va fer amb els membres de l'escala executiva que ocupen aquest lloc a la RPMB i que es faci un oferiment de les places amb les garanties adients. Esperem que prenguin nota.

Petició d'una retribució extraordinària als funcionaris de la PG-ME per especial dedicació en la crisi del coronavirus:
El secretari del departament d'Interior ens ha comunicat que tal com ens va dir anteriorment va portar aquest tema als departaments d'economia i de funció pública, la resposta dels dos departaments ha estat negativa.
Es neguen a fer el mateix que es va aconseguir pel col·lectiu dels serveis sanitaris tot i les promeses de l'anterior govern d'incloure també al CME, això va suposar aplicar el total del 0,3% de l'increment addicional de tota la funció publica per a sanitat.
El departament d'interior només comptarà per aquesta millora l'increment addicional del 0,3% que li correspon. Fet que resta pendent d'acord i de concretar com s'aplicarà.
La proposta de l'administració és la de millorar amb el 0,3% de l'increment addicional el preu de la nocturnitat.

Informació sobre la previsió de pagament del dispositiu per les eleccions de 14 de febrer del 2021:
Ens comuniquen que finalment està previst que el pròxim 9 de setembre es faci efectiu aquest pagament.

Fundació del Cos de Mossos d'Esquadra:
Ens informen que actualment s'està fent el Pla de viabilitat econòmica (pressupost i captació de fons) i des de la Comissaria General de Relacions Institucionals s'ha mantingut contactes amb la Fundació de la Guàrdia Civil o la Fundació d'orfes del Cos Nacional de Policia. Hi ha previstes altres reunions amb altres fundacions de policies del nostre entorn per veure el seu funcionament. Des del SEIME hem insistit en la necessitat de donar l'impuls final per posar en marxa la Fundació.

Hem demanat una resolució del Consell de la Policia en suport del nostre company Dani V. greument ferit en accident de trànsit el passat diumenge. Agraïm el seguiment i l'atenció que estan reben tant en Dani com els seus familiars de la direcció del departament d'interior, de la direcció de la DGP, dels Caps de la prefectura i en especial del Cap de l'ARRO de la RPMS.

Aquestes han estat les qüestions tractades en aquest Consell de la Policia. Restem a la vostra disposició per a qualsevol aclariment.

COMISSIÓ EXECUTIVA Sindicat de Comandaments de l’Escala Intermèdia SEIME.
03/09/202
 
DATA:4 de Setembre de 2021
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies