COMUNICATS, ACCIÓ SINDICAL 
Reunió de la subcomissió delegada d'infraestructures de 10/03/2022 
 
Us fem un resum dels punts més destacats de la reunió:
A través dels fons "Next Generation" que aporta la Unió Europea a través de l'ICAEN, es faran millores d'eficiència energètica dels edificis de l'ABP Manresa, Trànsit Girona, ABP Vilafranca, ABP Vendrell, ABP La Seu i ABP Lleida amb un import de 4.000.000 € que s'ha d'executar durant el 2023. Les obres consistiran en millores dels tancaments o façanes, aïllaments, obertures, plaques fotovoltaiques, etc. També es col·locaran equips d'aerotèrmica d'alta temperatura per donar suport als actuals sistemes de calefacció a Manresa, Vendrell, Lleida i Vilafranca.

Actuacions en curs:
Tenen previst substituir les refrigeradores de l'Hospitalet, aquesta serà la següent, i onze més de cara a finals d'any, les Corts, Manresa, Granollers, Arenys de Mar, Igualada, Vic, Caldes, Lleida, la Bisbal d'Empordà, Sant Feliu de Guíxols, Pont de Suert, etc. també la substitució de les calderes de la Regió Central , Pirineu i Girona.

CD la Jonquera.S'està fent l'excavació de la planta soterrània. Hi ha la previsió de finalització de les obres en 2023. Sobre l'actual mòdul es farà un taulell amb porta per rebre els i les ciutadanes i dotar d'una mínim de seguretat els i les treballadores.

CD Mollerussa. El projecte està finalitzat i s'està licitant els treballs. Es preveu finalització a finals d'any.

ART Figueres (Borrassà). Es tracta d'un edifici que era propietat d'Autopistes i aquest són els que havien de fer les obres. Ara cal saber com s'acorda la gestió d'aquests espais amb l'empresa que encara fa la gestió, se'ls recorda que cal fer un canvi de les portes d'accés.

ABP Sant Martí. S'està redactant el projecte, un cop redactat i aprovat caldrà fer la licitació de les obres.

ABP Torredembarra. Hi ha el projecte fet, però no s'ha pogut fer la licitació, ja que les empreses han renunciat i cal tornar a preparar-ho, per tornar a licitar.

OAC Portbou. Se'ns diu que es tracta d'unes dependències municipals i que des del DINT no es pot actuar.

Magatzem de substàncies de Nou Barris. Aquest magatzem està finalitzat i a punt per entrar en funcionament. Avui en dia hi ha un problema amb la configuració dels lectors d'accés que s'està resolent.

ABP Balaguer. Es revisarà el sistema de millora dels controls dels sistemes de calefacció, aire condicionat, també a la sala de brífing, vestidors, etc.

ABP Pons. S'ha demanat que s'aturin els abocaments de runes que s'estaven fent al costat de les dependències, per reomplir el terreny. També s'està negociant amb l'ajuntament per tal que en la redacció del Pla Industrial no afecti la comissaria.

Vestidors
Davant l'increment d'efectius els pròxims anys amb un augment de dones, se'ns diu que està previst fer un estudi per definir quins edificis necessiten i com s'han de fer les possibles ampliacions. Es comenta que els edificis actuals estan pensats per encabir un 30% de dones i que cal veure que es fa actualment amb l'augment del 40%.
Es demana que es faci una especial incidència a l'ABP de Lleida, Salou, Mollet, etc.. Ja que avui en dia ja s'ha detectat una manca d'espai important als vestidors.

Millores en seguretat, portes corredisses.
Es farà una prova a l'ABP de Mataró i l'Hospitalet, col·locant portes corredisses que substituiran les actuals barreres automàtiques per tal de donar millor seguretat i impedir l'entrada de persones alienes a les dependències. Aquesta prova s'avaluarà per la Comissió Tècnica de Seguretat que ha de valorar la prova i validar-la per tal de fer-la a la resta de centres de treball, com pot ser el cas de Mora d'Ebre, CD Pineda, Mollet, etc.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:34/2022 
DATA:10 de Març de 2022
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies