COMUNICATS, ACCIÓ SINDICAL 
Derogació de l'article 25.bis (dispensa de grau) , per la porta del darrere i sense comunicació ni negociació 
 
 
Avui hem tingut coneixement que l'article 25. bis de la llei 10/94,del 11 de juliol de la Policia de la generalitat Mossos d'Esquadra ha estat derogat, per la qual cosa, ha deixat d'estar vigent la dispensa de grau en les oposicions per a les diferents escales del cos.
Ara per ara, la derogació de la dispensa de grau suposarà la impossibilitat de participar en les properes oposicions llevat que tinguis la titulació requerida per a cada escala. Aquest fet comportarà que un grup important d'homes i de dones del cos quedin fora, sotsinspectors/es de gran vàlua i experiència professional.
Però per nosaltres el més greu és la manca de credibilitat de l'administració.
Des del SEIME sempre hem entès que la participació, la informació i la possibilitat negociadora amb l'administració per tal de millorar i aportar solucions és un fet imprescindible i importantíssim.
No entenem com per la porta del darrere es va presentar una mesura com la derogació de l'article 25.bis. Fins el dia d'avui les nostres previsions i la dels diferents actors anaven en sentit contrari per aquestes properes promocions. 
No entenem com un fet com aquest no ha estat comunicat als sindicats representatius del cos. De fet, hem estat alertats pels nostres afiliats.
Ara per ara, des de la Subdirecció General de Recursos Humans ens han comunicat que tenien el convenciment que havia decaigut aquest canvi, ja que en la versió consolidada del DOGC no constava la modificació, fet que ha comportat un error en les previsions.
Fins i tot tenim coneixement per la subdirecció que ells mateixos havien presentat un esborrany de les bases d'inspector/a amb la dispensa de grau i que han hagut de modificar.
Des del SEIME entenem el malestar dels companys/es que es troben afectats per aquesta mesura, creiem que una qüestió com aquesta no s'hauria d'haver tirat endavant sense la prèvia participació negociadora dels sindicats representatius, com a mínim s'hauria d'haver garantit la comunicació prèvia a les persones que afectades davant la possibilitat d'afrontar unes noves oposicions. 
El pròxim 30 de març hi ha una sessió ordinària del Consell de la Policia, esperem que aquesta situació tan nefasta i controvertida sigui explicada. I en sigui assumida la responsabilitat.

Consell executiu del Seime.
15 de març del 2021
 
NÚMERO DE COMUNICAT:35/2022 
DATA:15 de Març de 2022
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies