Sotsinspectors i sergents: greuge rere greuge !! 
 
El departament d’interior per pal·liar les mancances de falta de personal, serveis sota mínims, pla d’estiu i donar resposta a incidents tan greus com els que hem sigut testimonis aquests darrers dies ha planificat dos plans d’acció remunerats amb hores extraordinàries:
- El pla “Helios” que és un pla d’hores estructurals per poder dotar de més patrulles als serveis on sigui necessària la presència de més dotacions per reforçar la seguretat.
- El pla “Onix” que és un pla específic per poder realitzar diversos dispositius i fer especial incidència en els serveis: daga, violències sexuals, poe metall, oci nocturn...
En aquests dispositius poden participar pràcticament sense excepcions tots els serveis (Arro, trànsit, UI, Uinf, AIC, USC, oficines de suport...), serveis que són retribuïts amb hores extraordinàries com a patrulles uniformades. 
Tot i que des del sindicat de comandaments de l’escala intermèdia (SEIME-FEPOL) valorem positivament que tots els serveis puguin adherir-se voluntàriament per la realització d’hores extres, una vegada més tenim la sensació que es deixa en segon pla l’escala intermèdia.
Ens agradarà poder comprovar quants d’aquests dispositius intervindran sergents i especialment els sotsinspectors executant les tasques inherents a la seva categoria com a supervisors o caps de dispositiu cobrant hores extres.
El darrer acord del 2023 classifica l’import de l’hora extra al CME per categories i observem que són molt pocs els comandaments de l’escala intermèdia que són cridats a serveis extraordinaris perquè és més econòmic pagar a un caporal que a un sergent o sotsinspector.
Aquesta situació s’agreuja quan es tracta de comandaments que ocupen càrrecs singulars de la categoria de sergent/a i sotsinspector/a.
Els responsables del departament quan parlen d’hores extres sempre tenen el concepte d’hores reals de treball, però a cas no són hores reals de treball el temps que emprem els sergents i sotsinspectors que pel seu càrrec tenen disponibilitat i han d’estar localitzables fora de l’horari marc de treball?
L’escala intermèdia no pot quedar exclosa o estar present de forma residual en aquest plans d’acció, qualsevol dispositiu ha d’estar al capdavant un comandament de l’escala intermèdia ¡¡

Consell executiu SEIME

                            
NÚMERO DE COMUNICAT:35/2024 
DATA:27 de Juny de 2024
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies