COMUNICATS, ACCIÓ SINDICAL 
Situació límit amb l'excés d'hores acumulades i de GNP de l'escala intermèdia 
 
La normativa que regula els procediments de compensació: la instrucció 2/2003, el pacte entre la DGP i les organitzacions sindicals de la compensació de les guàrdies no presencials de l’any 2010 i finalment la instrucció 12/2019 no donen resposta a la necessitat d’exhaurir la quantitat d’hores que s’acumulen.

Es evident que el sistema de regulació i compensació en l’àmbit de l’escala intermèdia no és eficaç, ni és adient, ni és real, donat que difícilment superades les 32’5 hores podran regular totes aquestes hores, entre altres motius perquè ocupen càrrecs singulars de comandament que tenen inherent una responsabilitat amb la qual cosa no poden absentar-se del lloc de treball més enllà d’un període de vacances habituals.

La nostra organització sindical ha sol·licitat també a la SGRH que es doti de mecanismes per compensar aquestes bosses d’hores perquè se tingui en compte en escenaris com són en casos de mort, incapacitat o de deixar el servei actiu.

Nosaltres mateixos o subsidiàriament els nostres familiars tenen dret a ser compensats en cas que malauradament causem mort, tinguem un accident que ens impossibiliti continuar exercint com a policia i també en cas que per altres motius deixem de treballar per l’organització.

Els dèficits de l’organització no poden ser sempre suportats pels treballadors, no es pot carregar la responsabilitat als sergents i sotsinspectors, no podem emparar-nos sempre en les necessitats del servei i a “l’obligació de garantir l’operativitat de l’estructura jeràrquica de comandament”, perquè malauradament aquesta és una situació que és sempre recurrent perquè la majoria de les unitats i àrees estan mancades d’estructura de comandament.

Hem demanat a l’administració que compensin aquestes bosses d’hores, tot indicant que molts dels comandaments afectats ja superen o estant tocant la cinquantena d’anys i en alguns casos entre les dues bosses es superen les 4000 h.

La inactivitat reglamentària de l’administració està duent a una situació insostenible a l’escala intermèdia.

Sindicat de Comandaments de l’Escala Intermèdia (SEIME) Catalunya 12 de març del 2021         
NÚMERO DE COMUNICAT:13/2021 
DATA:15 de Març de 2021
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies