COMUNICATS, ACCIÓ SINDICAL 
Reunió informativa subdirecció de recursos humans, prefectura i sindicats 
 
 
  • Presentació de l'Oficina d'Atenció als Mossos
  • Reforç d’estiu 2021
  • Presentació de la nova instrucció sobre declaracions judicials dels membres del CME mitjançant el sistema WEBEX

Oficina d'Atenció als Mossos. El Comissari Esquius i l'Intendent Oliva ens van exposar aquest nou projecte, un projecte recuperat per apropar l'organització als mossos i mosses que formen el CME. Principalment per reforçar el sentiment de pertinença i poder fer un acompanyament i seguiment en casos com (Baixes llargues per accident o malalties greus, situació de segona activitat i jubilació, afectacions com la covid, i situacions de nivell alt d'estrès com va ser el cas dels atemptats del 2017).

Ens comuniquen que és un projecte que està en els seus inicis i que estan oberts a propostes i a rebre currículums de persones que estiguin interessades a formar part. Inicialment aquesta oficina tindrà presència a RPB, EGARA, RPT i RPG.

Des del SEIME creiem que hi ha una gran desafecció del col·lectiu amb l'organització per això, hem puntualitzat que caldria un apropament de l'organització als mossos i les mosses que formen el CME.

Reforç d'estiu 2021. L'Intendent Amadeu Domingo ens explica com han planificat i com funcionarà el reforç d'estiu.

El Pla d'estiu s'iniciarà el 18 de juny i finalitzarà el 5 de setembre .Pretendrà reforçar vint-i-set (27) unitats de seguretat ciutadana. La previsió és que l'oferiment del Pla es publiqui el dilluns 3 de maig.

Per planificar el reforç d'estiu 2021 s'ha tingut en compte la previsió sobre les dades del turisme de 2019, tot i que es farà un seguiment i motorització de la situació per si cal fer cap moviment d'última hora.
 
1. Oferiment per reforçar els 27 destins del Pla d'Estiu.
 
Les persones que treballin a les Sales podran participar sempre els pics de feina de les sales siguin raonables.

2. Les persones que estan participant en les oposicions per accedir a caporal/a, sergent/a i sotsinspector/a un cop finalitzat el curs a la ISPC aniran destinats a aquestes 27 destinacions. (els sergents i els sotsinspectors durant el període de pràctiques).
 
Des del SEIME reclamen que tan aviat comencin els cursos els sergents i sotsinspectors tinguin coneixement dels llocs que cal cobrir i puguin optar per donar temps a resoldre els temes logístics i familiars durant aquest període de pràctiques.

3. Arro i Brimo reforçaran amb la seva presència les mancances que es puguin produir.

Principalment aquest reforç es realitzarà a Lloret i Salou, es demana que en el tema de Salou es cobreixi les últimes hores amb ARRO de la mateixa regió policial.
 
4. Bossa d'hores extres per igualar la capacitat operativa.

Reclamen que també hi hagi hores extraordinàries per l'escala intermèdia.


Sistema WEBEX. La Subdirectora grla.de recursos humans i el Comissari Ferret ens informen de la nova instrucció i de la part tècnica d'implantació del sistema weber per poder fer les declaracions dels agents des de les seus policials.

Ben aviat sortirà publicada la instrucció que ha estat prèviament consultada i aprovada amb els òrgans judicials.

Ens comuniquen que les primeres comissaries que tenen instal·lat tot el sistema són les de la Regió de Ponent i Central, i que en aquestes faran les proves a partir del 15 de maig.

En la resta de comissaries es treballarà per implantar el sistema, ara mateix es comença la instal·lació a la regió de Barcelona.

Ara per ara no es farà a les comissaries de districte (CD), en aquest sentit des del SEIME hem reclamat que també es faci, ens han comunicat que està previst a posterior en una segona fase per temes pressupostaris.

Resta en estudi, si les persones que varin la seu policial on fer la videoconferència per trobar-se fora del domicili per vacances o per canvi de domicili podran ser compensades, ara per ara l'administració ens comunica que només es pot contemplar les distàncies del domicili habitual a la seu policial de destí.


Consell Executiu del SEIME

Barcelona, 01 de maig de 2021       
NÚMERO DE COMUNICAT:22/2021 
DATA:3 de Maig de 2021
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies